Een belangrijke taak als apotheker is om de medicatie van de patiënt te controleren op mogelijke interacties, dubbelmedicatie, juiste innamemomenten … Extra belang moet gehecht worden aan patiënten met chronische medicatie of patiënten die in een zorgtraject zitten. In de praktijk zien we dikwijls problemen opduiken bij inname van medicatie na een ziekenhuisopname, ook heerst er vaak verwarring tussen de originele en generische geneesmiddelen.

Omdat hier voldoende aandacht aan besteed moet worden, lanceerde Maggie De Block sinds 1 oktober 2017 ‘de huisapotheker’. Deze apotheker volgt uw medicatie (-wijzigingen) nauwgezet op, staat in voor een persoonlijke begeleiding volgens uw noden en communiceert met uw andere zorgverleners (artsen, specialisten, verpleegkundigen). De keuze van huisapotheker is volledig vrij en tijdens vakanties, wachtdiensten kunt u gerust nog bij een andere apotheek langsgaan. Denkt u hier nood aan te hebben, spreek er dan over met uw apotheker.

De meest gekende taak of eerder ambacht van de apotheker is de artsenijbereidkunde. Tot op de dag van vandaag vervullen wij deze opdracht dan ook met heel veel plezier. Wij bereiden met de grootste zorg en precisie uw preparaten op voorschrift. Alsook zijn wij constant op zoek naar de meest effectieve huisbereidingen om u van uw kwaaltjes te verlossen.

Huisgemaakte bereidingen

Door een steeds ouder wordende bevolking is er een grotere vraag naar aangepaste zorg voor hulpbehoevende personen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen.

Wij zijn een ZORGPUNT apotheek. Wij bieden u allerhande thuiszorgdiensten aan.
U kunt terecht bij ons voor :
 

  • Huren of aankopen van thuiszorgmateriaal zoals elektrisch verstelbaar ziekenhuisbed, anti-decubitusmatras, relaxzetel, toiletstoel, hometrainer, looprek, rollator, rolstoel, aerosoltoestel… geleverd aan huis, 7 dagen op 7. U kunt hiervoor bij ons terecht of op 0471 21 15 17 of via www.zorgpunt.eu
  • Aankopen van hulpmiddelen in huis. Het assortiment vindt u op www.gohy.be of vraag de brochure in de apotheek.
  • Gratis aflevering stoma-materiaal, urinezakken, penishulzen, … Jaarlijks voorschrift van de huisarts volstaat. Gratis aflevering sondes voor autosondage. Maandelijks voorschrift en attest is hiervoor noodzakelijk.
  • Aankoop incontinentie materiaal. Hartmann en AMD aan – 40 %, Tena aan – 20 %. Wij helpen u in alle discretie bij het kiezen van het juiste product. Wij bieden u stalen aan om uw keuze te vergemakkelijken.
Verhuur of aankoop van thuiszorgmateriaal

Onze nieuwste sevice waarmee u kunt kennismaken is het verhuren van een compacte, effectieve en comfortabele borstkolf.

Borstvoeding is het beste wat u kunt geven aan uw kindje. We merken dat de nieuwe mama's onder ons dan ook heel vaak opteren voor deze vorm van voeding. Soms is er echter een duwtje in de rug nodig waardoor een borstkolf een echte hulp kan zijn. Daarnaast zijn er momenten waarop mama niet bij de baby kan zijn. Dan is afgekolfde melk een ideaal alternatief voor het kind. Verder is het handig dat dit apparaatje kan meegenomen worden om op deze momenten discreet en comfortabel te kunnen kolven.

Het Philips Avent kolfapparaat zorgt ervoor dat de melkproductie snel op gang komt en heeft een passend zacht borstschild. Dit zorgt samen met de aangename zuigkracht ervoor dat u zich als mama goed voelt tijdens het kolven. Het toestel is een dubbele kolf waarbij de Natural Motion technologie gebruikt wordt. Hierdoor volgt de kolf dezelfde beweging als deze van je baby. 

Verhuur Borstkolf

Bij ons kan u terecht voor steunbandages, steunkousen, aderspatkousen… Hiervoor komt u het best eens langs in de apotheek zodat de juiste maat genomen kan worden. Ook steun- en compressieverbanden behoren tot ons aanbod.

Wij beschikken over een intieme ruimte waar u over voldoende privacy beschikt. Op die manier kan u bij ons in alle vertrouwen met uw probleem terecht.

Breng uw vervallen of ongebruikte medicatie bij ons binnen! Op deze manier kan de medicatie op een veilige manier vernietigd worden zonder schade te berokkenen aan het milieu. De verpakking en bijsluiter mag bij het papier. Verbandmiddelen, cosmetica, babyvoeding, vitaminen en kruidenproducten behoren niet tot geneesmiddelen en mogen dus wel bij het gewone restafval.

Bent u geïnteresseerd in een product dat wij niet in ons gamma hebben? Geen zorgen! Wij kunnen dit makkelijk voor u bestellen. Wij worden meermaals per dag beleverd, dus meestal heeft u het product nog dezelfde dag in handen. Gaat het over een product dat niet in België beschikbaar is, dan kunnen wij dit vaak via de internationale apotheek bekomen. Afhankelijk van het land van herkomst duurt dit enkele dagen.

Neem contact met ons op.

Aangezien we ons in een tijd bevinden van modernisering, hechten wij er belang aan dat ook wij ons aanpassen aan de nieuwe ontwikkelingen en evoluties. Onze apotheek is daarom uitgerust met een robot en een uitgebreid informatiepakket in ons computerprogramma. Op deze manier kunnen wij meer tijd maken voor u en een optimale farmaceutische zorg verlenen. 

Vertrekt u op reis en heeft u graag voor elke situatie het gepaste medisch materiaal of de nodige medicatie bij u? Met behulp van onze checklist kan u nagaan of u volledig uitgerust bent om zorgeloos op vakantie te vertrekken. Ook thuis zijn we graag voorbereid op alle mogelijke omstandigheden. Ook hiervoor hebben wij een checklist opgemaakt voor u.

Volg vanaf heden onze leuke blog. Wetenschappelijke weetjes op een verstaanbare manier uitgelegd. Leer bij over de apotheek, gezondheid, en zoveel meer op een aangename manier!

Blijf tevens op de hoogte van tijdelijke acties, nieuwe producten, sluitingsdagen via onze facebookpagina of via onze instagrampagina !