Wie zijn we

Wie zijn we

Isabelle, Elke, Toya, Thalia en Louise, nu en dan bijgestaan door Liesl en Liesbeth staan voor jullie klaar om u aangepast advies te geven specifiek afgestemd op uw situatie. Klantvriendelijkheid, farmaceutische zorg waarbij de patiënt centraal staat en productkeuze op wetenschappelijke basis zijn de belangrijkste pijlers waarop wordt gesteund.

Om een zo goed mogelijke farmaceutische zorgverstrekking te verlenen, worden continu bijscholingen gevolgd. Met de grootste zorg bereiden wij uw magistrale bereidingen en geven we daarnaast graag een extra woordje uitleg bij het gebruik van nieuwe medicatie. 

We bieden u naast de klassieke geneesmiddelen een zeer uitgebreid assortiment van producten aan. Met advies op uw maat begeleiden we u tot het meest geschikte product voor uw probleem. Om een zo goed mogelijke opvolging van uw medicatie te garanderen begeleiden wij u graag als uw huisapotheker!

Naast deze services profileren wij ons ook als zorgpuntapotheek. Al uw thuiszorgmateriaal zoals incontinentiemateriaal, een ziekenhuisbed, een rolstoel, etc. kunnen wij tot uwer beschikking stellen.  Geen moeite is ons te klein om u een zo volledig mogelijke zorgvertrekking aan te bieden!

UW GEZONDHEID, ONZE ZORG!

Allopathie is de verzamelnaam voor de klassieke geneesmiddelen zoals u die kent. We zijn er voor u om uw nieuwe voorgeschreven medicatie tot in de puntjes te overlopen en om eventuele vragen hierbij op te lossen. Daarnaast hebben we ook geneesmiddelen die we u kunnen adviseren bij verscheidene kwaaltjes. Een luisterend oor, advies en medicijnen op maat of een eventuele doorverwijzing naar de arts zijn onze troeven om uw probleem zo snel mogelijk de wereld uit te helpen.

Allopathie

Iedere huid is verschillend. Daarom ook heeft elke huid een andere verzorging nodig. Wij helpen u graag om voor uw huidtype het ideale verzorgings- en maquillageritueel samen te stellen. Zowel voor de jonge acnéhuid als voor de rijpere huid met hier en daar een rimpeltje hebben we de meest geschikte producten van verschillende merken in huis. Ook voor de meest gevoelige huidjes helpen wij u graag met het uitkiezen van het beste zalfje.

Cosmetica

Nutriënten of voedingsstoffen hebben een gunstige invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wanneer onvoldoende nutriënten worden opgenomen via de voeding, bieden voedingssupplementen een ideale oplossing om de gehaltes van vitaminen en mineralen opnieuw te optimaliseren. Tot het uitgebreide gamma aan kwalitatief hoogwaardige supplementen behoren onder andere vitaminen, tonica en sport- en dieetvoeding. Breng zowel je arts als je apotheker steeds op de hoogte van de inname ervan. Sommige vitamines en mineralen kunnen namelijk de werking van andere geneesmiddelen beïnvloeden.

Voedingssupplementen

Fytotherapie of kruidengeneeskunde is het behandelen van gezondheidsklachten en ziektes op basis van planten en kruiden. Al eeuwenlang is bekend dat bepaalde planten een geneeskrachtige werking hebben. Fytotherapie is beschikbaar in verschillende vormen zoals tabletten, capsules, druppels, tincturen, maar er is ook een ruim gamma aan thee in de apotheek beschikbaar. Fytotherapie is echter niet altijd onschuldig, sommige planten zijn uiterst krachtig of giftig of kunnen reageren met andere medicatie. Vraag daarom steeds advies aan uw apotheker.

Fytotherapie

Homeopathie is gebaseerd op het gelijkheidsprincipe: wanneer een bepaalde stof leidt tot ziekte, dan kan een sterk verdunde vorm van die actieve stof genezend werken. In het algemeen geldt dat hoe groter de verdunning, hoe sterker de werking is. De vormen die het meest voorkomen binnen de homeopathie zijn granulen, globulen en druppels. Vele verdunning zijn op voorraad in de apotheek of kunnen op korte tijd worden verkregen.

Homeopathie

In de apotheek is een ruime kinderhoek voorzien om aan de behoeften van uw kleine spruit te voldoen. Zowel babyvoeding, flessen en zuigspenen als fopspenen en verzorgingsproducten behoren tot het assortiment. Ook voor een droog of atopisch babyhuidje zijn er aangepaste producten te verkrijgen. Daarnaast helpen we u graag bij typische babyproblemen zoals luiereczeem, krampjes, eerste tandjes, …

Babyvoeding en -verzorging

Voor het welzijn van uw trouwe vriend hebben we de nodige producten in ons gamma. Hiertoe behoren verzorgingsproducten en middelen om uw huisdier te ontwormen of om vlooien en teken te voorkomen of te verwijderen. Ook voorschriftplichtige geneesmiddelen zijn bij ons verkrijgbaar. Daarnaast bieden we eveneens dieetvoeding en voedingssupplementen aan voor uw gezelschapsdier.

Dierenverzorging

Verschillende medische hulpmiddelen zijn in onze apotheek te verkrijgen. Een greep uit ons aanbod: wondzorg, verbandmaterialen, therapeutische kousen, bloeddrukmeters, koortsthermometers,… Wenst u hierover meer informatie? Contacteer ons dan gerust!

Medische hulpmiddelen

Er is een ruim aanbod aan incontinentiemateriaal in de apotheek beschikbaar aan een voordelige prijs. In alle discretie helpen we u het meest geschikte inleggertje of broekje te vinden.  Aan de hand van stalen kan u het incontinentiemateriaal uittesten tot u het ideale product in de juiste maat gevonden hebt.

Incontinentiematerialen